COMPAREX SAM2GO. transparentnost s. inovativno samodejno licenčno upravljanje. Transparentnost. Premišljen in vnaprej predviden nakup.

Size: px
Start display at page:

Download "COMPAREX SAM2GO. transparentnost s. inovativno samodejno licenčno upravljanje. Transparentnost. Premišljen in vnaprej predviden nakup."

Transcription

1 transparentnost s COMPAREX SAM2GO inovativno samodejno licenčno upravljanje. Transparentnost. Premišljen in vnaprej predviden nakup. Zaščita pred revizijami.

2 Obvladajte tveganja, stroškovno rabo in rabo pravic z SAM2GO. Z izvajanjem avtomatiziranih storitev na področju upravljanja licenc, se podjetje izogne nepredvidenim stroškom za licence in njihovo vzdrževanje. COMPAREX SAM2GO se uporablja za ustvarjanje inteligentne licenčne tehtnice na podlagi licenc za programsko opremo v lasti ter nameščene programske opreme na podlagi izdelanih bilanc njenega stanja (t.i. SAM Baseline analiz). Costs Cost Risks from Audits Potential Savings Our Service Your aded Value! purchased installed required Software Po začetnih fazah in izdelanih licenčnih analizah skladnosti posameznih proizvajalcev programske opreme vzdržujemo popolno transparentnost glede skladnosti že obstoječe programske opreme. Ponudba vsebuje implementacijo rešitve COMPAREX SAM- 2GO portala ter poljudno posodabljanje z gumbom na klik. COMPAREX SAM2GO uvrščamo med storitev na področju upravljanja s sredstvi programske opreme. Obvladajte svoja IT tveganja. COMPAREX D.O.O.

3 Prednost vpeljave COMPAREX SAM2GO rešitve. Pred vsakim naročilom dodatnih licenc lahko v vsakem trenutku preverimo, ali so že kupljene licence znova na razpolago. Prihranek z nepotrebnimi in nepredvidenimi nakupi. Prihranki stroškov vzdrževanja ter stroškov izvedbe in vpeljave Software Asset management avtomatiziranih rešitev. Redne posodobitve in priporočila morebitnih ukrepov (glede na licenčno bilanco). Opredelitve morebitnih sprememb licenčne situacije zaradi novo implementiranih ali načrtovanih rešitev. Transparentnost do konca in v detajle. Ste v vašem poslovnem okolju že kdaj izvedli SAM Baseline projekt? Kako dolgo je trajalo? Koliko truda je bilo potrebnega? Za razliko od tradicionalno vodenih in izvedenih projektov, je projektni pristop SAM2GO avtomatiziran do te mere, da se ravnovesje ter status licenčne bilance izbranih proizvajalcev programske opreme ustvarja samodejno in v rednih časovnih presledkih, ki ga določi naročnik (na dnevni bazi, na mesečni ravni, na kvartalni ravni itd.). Podatki, pridobljeni v začetni fazi implementacije COMPAREX SAM2GO so osnova za izvajanje COMPAREX SAM2GO sistema. SAM Investment Audit Audit Audit Conventional SAM Project Deployment Continuous Support COMPAREX SAM2GO Project Time Upravljanje s tveganji & Licenčna skladnost

4 Kaj nas dela posebne? Nemška preciznost. COMPAREX USP Za izračun licenčne bilance programske opreme v vašem podjetju, COMPAREX uporablja orodja za prepoznavo nameščene programske opreme, ki se posodablja v vnaprej določenih časovnih intervalih, poleg tega katalog programske opreme SAM2GO vključuje več kot proizvajalcev programske opreme, izdelkov/produktov in verzij. Z visoko stopnjo prepoznavanja programske opreme COMPAREX dnevno, mesečno oziroma kvartalno posodablja licenčne bilance obstoječega stanja programske opreme. Unikatna licenčna izkušnja. COMPAREX SAM ekipa ima odlično strokovno znanje in dolgoletne mednarodne izkušnje na področju upravljanja z licenčno programsko opremo in. Znanje in izkušnje iz več kot 1000 svetovalnih in storitvenih projektov po metodologiji ISO Standard 19770/01 vam dajejo zaupanje, da smo za Vas prava izbira. COMPAREX SoftCare. Za iskanje lažjih odgovorov na odločitev o tem, da zaščitite svoje poslovanje pred revizijami, optimizirate svoje nabavne IT procese, licenčna tveganja in svoje ocene ali skrbi, kje so shranjeni podatki o vaših IT sistemih, smo na osnovi naše obširne ponudbe in tridesetletnih izkušenj prišli do modela COMPAREX SoftCare. S svojim izkušnjami smo že prepoznani po System Shield metodologiji in 24/7 asistence vaših sistemov, ki je ena od komponent upravljanja informacijskih sistemov. Z rešitvami kot so SAM2GO, CPXOnline in ARBITRAGE, pa vam omogočamo celostni pristop k nabavni podpori za lastne potrebe vašega IT okolja. Izberi pravo pot za upravljanje svojih tveganj. COMPAREX D.O.O.

5 Bolje transparentnost kot tveganje. Najpomembnejši korak za licenčno uskladitev je zbiranje podatkov o programski opremi, ki se uporablja v podjetju. Zbiranje podatkov določi status vse nameščene in kupljene licenčne programske opreme. V izogib odvečnih podatkov določimo, kateri podatki se zbirajo avtomatsko preko orodja, ki ga zagotovi podjetje in katere podatke je potrebno zbirati ročno. Za zbiranje podatkov o nakupih, do katerih nimamo dostopa, uporabimo različne vire, kot npr: COMPAREX ERP sistem V trenutku izbire COMPAREXa kot vašega partnerja za dobavo licenc programske opreme, se vaši nakupi samodejno prenesejo v COMPAREX ERP sistem. Drugi viri COMPAREX na podlagi pridobitve zgodovine nakupov licenčne programske opreme na standardizirani predlogi s pomočjo vmesnika uvozi podatke v COMPAREX SAM2GO sistem. Za jasen pregled o trenutnem stanju licenc je zelo pomemben tehnični popis programske opreme, ki ga lahko pridobimo bodisi s SAM Baseline projekti bodisi s popisovanjem podatkov z različnimi orodji. Nekateri podatki (kot so npr: posredni dostop do podatkovnih baz ali število uporabnikov vašega ERP sistema) se ne zaznavajo v inventory orodjih, zato jih je potrebno popisovati ročno. Zato je za implementacijo rešitve COMPAREX SAM2GO odvisno od proizvajalca programske opreme vnaprej določen postopek ter podatki, ki se bodo popisovali. Upravljanje s tveganji & Licenčna skladnost

6 Precizna Analiza. Nedvoumni Rezultati. Za jasen pregled o trenutnem stanju licenc, je za oblikovanje licenčne tehtnice potrebna licenčna uskladitev - pregled uporabljene programske opreme v primerjavi z obstoječimi licencami glede na obstoječe licenčne pravice. Vse podatke, zbrane v posameznih licenčnih SAM Baseline analizah izbranega proizvajalca programske opreme, implementiramo v COMPAREX SAM2GO rešitev. Ta pa zagotavlja proces primerjave o ustreznosti količin nameščenih in kupljenih licenc. Analize in dnevna licenčna slika je tako na voljo v vsakem trenutku. SCAN ANALYSIS EVALUATION Procurement and Contract Data COMPAREX SAM2GO Dashboard ERP System (Customer) Vendor Reports Technical Inventory Software Recognition Software Template ERP System (CPX) All Other Sources Inventory HW & SW Hardware Template eprocurement License / Contract Template Asset DB All Other Sources Calculation of Usage Rights Calculation of Software Usage Consolidation in a License Balance Dashboard COMPAREX SAM2GO License Balance COMPAREX D.O.O.

7 Licenčno upravljanje z COMPAREX SAM2GO. Pregledna uporaba in spremljanje licenčnega stanja s pritiskom na gumb - SAM2GO Portal. COMPAREX SAM2GO Portal prinaša različne prednosti ter vpoglede, kot so npr: Poraba programske opreme po posameznih proizvajalcih programske opreme. Popis programske opreme z vključenimi verzijami, količinami ter priporočenimi prodajnimi cenami posameznega produkta. Datum nakupa ter predvideni mejniki v življenjski dobi posamezne licence. Licenčna skladnost po državah SAM2GO s pritiskom na gumb omogoča, da: Analizirate podatke o namestitvah programske opreme. Planirate vaše dobave programske opreme in obvladujete vsa nabavna tveganja. Upravljate z licenčno skladnostjo med nameščeno in uporabljano programsko opremo. Konsolidirana licenčna bilanca Trendi uporabe programske opreme po proizvajalcih in v časovnih intervalih Upravljanje s tveganji & Licenčna skladnost

8 kontakt Comparex d.o.o. Šmartinska cesta Ljubljana Renata Duracak Vodja prodaje programske opreme telefon: renata.duracak@comparex.si web: